Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 18.05.2024, 07:32

Людинська ЗОШ

Меню сайту
Хмаринка тегів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Червень » 11 » ВИБЕРИ ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ
10:44
ВИБЕРИ ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

Здоров'я – це найвище благо, дароване людині Природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим. На жаль, досить часто ми (діти-через необізнаність, дорослі – через легковажність) бездумно розтринькуємо цей дарунок, забуваючи, що втратити здоров'я легко, а повернути – дуже важко, а інколи просто неможливо.

         Природа дарує нам здоров'я з однією умовою: що ми будемо належним чином підтримувати, зміцнювати, тренувати своє тіло. Порушивши цю умову, людина втрачає безцінний дар, часом назавжди.

         Немає сумніву, що основи здоров’я закладаються в ранньому дитинстві ще в сім’ї,  а впродовж шкільних років вихованці  мають зміцнити його , стати сильними , витривалими і загартованими. Найбільшне знань у цьому напрямку діти отримують від вчителів. Саме завдяки проведеним заходам у школі та класі учні усвідомлюють всю відповідальність за своє власне здоров’я та шляхи його зміцнення.

         Щороку, протягом лютого,  у нашому навчальному закладі проходить місячник санітарно-просвітницької роботи «Ти і твоє здоров’я». В рамках якого дітям пропонується ряд цікавих заходів, де задіяні всі ланки навчально-виховного процесу.  Особливу роль тут відіграє шкільна республіка ТЕМП.

Через роботу учнівського самоврядування здійснюється співпраця учнівського і вчительського колективів школи.

       Першим розпочав свою роботу центр преси та інформації з міністром Таргоній Іриною , які підготували шкільну газету Темп-Таймс на тему  «Ти і твоє здоров’я» з порадами як вести здоровий спосіб життя.

Цікаво відбувся з 09.02 по 20.02.205р.  конкурс фотогазет між учнями 5-11 класів «Здоровим бути – здорово!». Найактивнішими учасниками, а також і переможцями виявилися колективи 5-6 класів під керівництвом класних керівників Гури І.П. та Белелі С.Й.. Діти  відтворили у своїх роботах цікаві події із життя їхнього колективу та закликали всіх до активних форм відпочинку і запропонували шляхи збереження свого здоров’я.

Між  учнями  6-8 класів  23.02-25.02.2015р. проведено тестування «Чи вживали ви енергетичні напої?». Опрацювавши результати ми дізналися що майже 70% опитаних не знають, який шкідливий вплив вони мають на організм дитини. Тому було прийнято рішення про розповсюдження буклетів серед школярів про  шкоду енергетичного напою та  пам’яток «Молодь обирає здоров’я».

        Крім цього 23.02.2015р. школярі переглянули цікаву презентацію «Вітаміни в нашому житті» з розгадуванням кросвордів та ребусів. Після перегляду всі разом склали раціон правильного харчування щоб рости сильним та щасливим. Найменшим вихованцям нашої школи, учням 1 класу, вручено «Поради здорової дитини» де діткам було запропоновано поради щодо режиму дня школяра.

Центром культури та дозвілля  24.02  проведено перегляд презентації  «Шкідливі та корисні звички» (7-8 кл.), завдяки яким ми ще раз переконалися ,  що успіх людини залежить від відсутності у її житті шкідливих звичок.

         Протягом місяця цікаві та пізнавальні заняття провела  шкільна медсестра, Єлісєєва О.А., під час яких учні отримали корисні поради щодо захворювань організму і шляхи надання першої медичної допомоги в різних ситуаціях: 03.02 «Холодова травма» - 7 клас;  05.02 «Попередимо туберкульоз» - 9 клас; 11.02 «Основи здорового способу життя» - 3 клас;  13.02 «Профілактика простудних захворювань» - 4кл.; 17.02 «Курити – здоров’я губити» - 10 кл.; 19.02 «Правда про алкоголь» - 11 кл.; 23.02. «Золоті правила для бажаючих бути здоровими» - 1 кл..

         Крім цього класними керівниками запропоновано ряд практичних настанов та прикладів з власного життєвого досвіду про те, що піклуватись про своє здоров’я потрібно ще з раннього дитинства і  кожна дитина має сама зрозуміти це та уникати  факторів  ризику  для  здоров'я,  обрати  такий стиль  поведінки,  який  не завдає шкоди фізичному і психологічному стану.

         Після проведених всіх заходів   кожен школяр усвідомив, що здоров'я  -  найважливіша  цінність  не  лише  окремої  людини,  а  й загалом усього суспільства і кожен повинен ставитись до нього  як до найціннішого  дарунку  природи.

Центр спорту та туризму організовував рухливі перерви, ігри на свіжому повітрі для учнів 1-4 класів.

 

Переглядів: 599 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Важливо!
Оголошення
:)
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz